Dvoje ozlijeđenih u sudaru jet-skija kod Tribunja

Dvoje ozlijeđenih u sudaru jet-skija kod Tribunja

Autor:  D.T. Kol 08, 2017

Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC Rijeka) izvijestila je Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture o dvije pomorske nesreće koje su se dogodile u šibenskom i zadarskom akvatoriju.

Službenici MRCC Rijeka jučer, 7. kolovoza u 12.45 sati,  zaprimili su dojavu o težoj pomorskoj nesreći sa dvije ozlijeđene osobe nedaleko Tribunja, o čemu su obavijestili Lučku kapetaniju Šibenik i Hitnu medicinsku pomoć Šibenik čiji djelatnici su ukrcani na brodicu šibenske Kapetanije i prevezeni do pozicije nesreće, 500 metara od glavnog lukobrana u Tribunju, kamo su pristigli u 13.25 sati.

Dvojicu ozlijeđenih, A.P. (rođen 1996. godine) sa slomljenom zdjeličnom kosti i L.T. (rođen 1999. godine) sa lomom noge, obojica njemački državljani, djelatnici HMP Šibenik pripremili su za transport u šibensku Opću bolnicu, kamo su zaprimljeni izvan životne opasnosti u daljnje medicinsko postupanje.

Očevidom na poziciji nesreće službenici Lučke kapetanije Šibenik utvrdili su da se sudar dva jet – ski plovila dogodio oko 12.40 sati. Provjerom pripadajuće dokumentacije utvrđeno je da su oba plovila hrvatske zastave, jedno je u vlasništvu privatne osobe iz Krapine, dok je drugo plovilo u vlasništvu pravne osobe iz Zaboka. Daljnjim očevidnim radnjama Lučka kapetanija Šibenik utvrdit će uzrok ove pomorske nesreće, kao i odgovornosti uključenih sudionika. Oštećena plovila ukolonjena su, a na poziciji nesreće nije uočeno onečišćenje mora.

U zadarskom akvatoriju jučer ranije popodne dogodila se pomorska nesreća kod otoka Pašmana, gdje su se sudarile ribarica i jedrilica.

Službenici MRCC Rijeka jučer, 7. kolovoza u 14.30 sati zaprimili su dojavu članova posade ribarice "Trapa", hrvatske zastave o sudaru sa jedrilicom "Voyage II" dužine 11,9 metara, austrijske zastave sa šest članova posade (svi austrijski državljani). Sudar plovila dogodio se kod otočića Gnalić, jugozapadno od otoka Pašmana.

Budući da u sudaru plovila srećom nije bilo ozlijeđenih, službenici zadarske Lućke kapetanije organizirali su sve potrebne aktivnosti vezano uz evakuaciju i tegalj.