Izaslanstvo iz BiH u Šibeniku povodom 27. obljetnice ustroja 113. brigade HV-a skz.hr

Izaslanstvo iz BiH u Šibeniku povodom 27. obljetnice ustroja 113. brigade HV-a

Autor:  Lip 18, 2018

U sklopu obilježavanja 27. obljetnice ustroja 113. brigade HV-a Šibensko-kninsku županiju posjetili su predstavnici  gradova i općina s područja Bosne i Hercegovine na kojima je ta brigada ratovala.

U Uredu župana Šibensko-kninske županije primila ih je zamjenica župana Darija Puljić i zamjenik gradonačelnika Grada Šibenika Paško Rakić koji su gostima poželjeli srdačnu dobrodošlicu poželjevši im ugodan boravak u gradu Šibeniku i Šibensko-kninskoj  županiji.

– Svečanost obilježavanja 27. obljetnice osnivanja legendarne 113. šibenske brigade ove će godine uveličati naši prijatelji iz Bosne i Hercegovine, iz mjesta na području kojih je ratovala naša brigada i koji nas redovito srdačno ugoste prilikom  obilaska mjesta pogibije naših suboraca – kazao je jedan od organizatora posjeta i predsjednik Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Šibensko-kninske županije Luka Petrina.

Šibensko-kninsku županiju posjetili su tako predstavnici općina Neum, Ravno, Stolac te grada Dubrovnika, a posjet su organizirale udruge proizašle iz Domovinskog rata s područja Šibensko-kninske županije: HVIDRA, Udruga roditelja poginulih branitelja Domovinskog rata, Udruga udovica hrvatskih branitelja te Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata.

Kažimo i to da je 113. brigada oformljena je 19. lipnja 1991. godine, a rasformirana u travnju 2000. Kroz brigadu je prošlo 3.200 ljudi, 72 pripadnika su poginula, a ranjeno ih je više od 400.