Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
 
Krstičević članovima Savjetodavnog tijela za borbeni avion: Ovo je višegodišnji projekt Foto: MORH

Krstičević članovima Savjetodavnog tijela za borbeni avion: Ovo je višegodišnji projekt

Autor:  D.T. Ruj 04, 2017

U Ministarstvu obrane u ponedjeljak, 4. rujna, potpredsjednik Vlade i ministar obrane RH Damir Krstičević sa suradnicima održao je radni sastanak sa članovima Savjetodavnog tijela vezano uz stanje i perspektivu borbenog aviona HRZ i PZO-a.

Članovima Savjetodavnog tijela, kojeg čine bivši zapovjednici Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane umirovljeni generali Josip Čuletić, Josip Štimac i Vlado Bagarić, brigadir Ivan Selak, umirovljeni pukovnik Ivica Ivandić i član Vijeća za Domovinsku sigurnost Gordan Kolak, prezentiran je status projekta nabave višenamjenskog borbenog aviona – plana za dostizanje sposobnosti.

Sastanak je bio konstruktivan i izražena je puna potpora svih članova Savjetodavnog tijela projektu nabave višenamjenskog borbenog aviona, priopćio je MORH.

Ministar Krstičević tom je prilikom istaknuo:

– Ovo je višegodišnji projekt, projekt države, projekt nekoliko Vlada. Želimo da se iz ovoga projekta razvije gospodarska suradnja, prijenos tehnologije i da se otvore nova radna mjesta. Postupak će se voditi transparentno, sustavno će se ispitati svaki segment kako bi krajnji izbor biti najbolji za Republiku Hrvatsku.