Na graničnom prijelazu Bregana zaplijenjeni kilogrami amfetamina i ecstasyja MUP

Na graničnom prijelazu Bregana zaplijenjeni kilogrami amfetamina i ecstasyja

Autor:  Lip 22, 2018

U srijedu, 20. lipnja, u 19:35 sati na graničnom prijelazu Bregana u smjeru ulaza u RH tijekom redovne kontrole od strane službenika Ministarstva financija, Carinske uprave, službenim psom za detekciju droga imenom  'Mango' obavljen je pregled vozila kojim je upravljao pedeset trogodišnjak (53) sa područja Zagreba. Tijekom pregleda vozila službeni pas je imao pozitivnu reakciju na prisutnost droga u zadnjem djelu vozila.

Zbog sumnje  da se u vozilu nalazi droga koja se namjerava prokrijumčariti u RH izviješteni su policijski službenici Službe kriminaliteta droga PU zagrebačke koji su preuzeli daljnje kriminalističko istraživanje.

Tijekom kriminalističkog istraživanja dana 21.06.2018. godine temeljem naloga suca istrage Županijskog suda u Zagrebu izvršena je pretraga osobnog automobila kojim je upravljao pedeset trogodišnjak (53) te doma i drugih prostora kojim se isti koristi. Izvršenom pretragom osobnog automobila pronađeno je devet (9) paketa sa drogom amfetamin ukupne težine 8,587 grama droge amfetamin.

Pretragom doma i drugih prostora kojim se koristi pedeset trogodišnjak (53) pronađeno je 50 komada tableta droge MDMA tzv. ecstasy, 5 kg duhana i novčani iznos od 20 000,00 kuna.

Protiv pedeset trogodišnjaka (53)  je ODO-u u Velikoj Gorici podnijeta kaznena prijava zbog osnova sumnje da je počinio lazneno djelo neovlaštene  proizvodnje i prometa drogama iz čl. 190. st. 2. KZ-a, te je isti predan pritvorskom nadzorniku.