Predsjednica: 'Dovest ćemo svijet na otoke!' Facebook/Kolinda Grabar Kitarović

Predsjednica: 'Dovest ćemo svijet na otoke!'

Autor:  Croportal Tra 05, 2016

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović privremeno je preselila svoj Ured u Zadarsku županiju. U središtu zanimanja su joj problemi otočana, osobito izvan turističke sezone.

''Naši otoci su naš biser i zaslužuju više nego što im dajemo'', poručila je predsjednica po dolasku u Zadar. Kako bi motivirali mlade da ostanu na otocima i one koji su otišli da se vrate, smatra Grabar-Kitarović, treba ulagati u otočku infrastrukturu, uvesti širokopojasni internet i češće te jeftinije brodske linije. ''Dovest ćemo svijet na otoke, a njih približiti svijetu. Predugo se odgađalo sa izradom zakonskog okvira za revitalizaciju otoka i nadam se da će moj posjet potaći da se u tom smislu pokrene sinergija državnog i privatnog ulaganja'', poručila je predsjednica. Najavila je da će joj se u Zadru pridružiti i predstavnici Vlade, piše HRT.

Kako je najavljeno, predsjednica će posjetiti Dugi otok, Pag, Molat, Ist, Premudu, Silbu i Olib. Bit će organiziran i susret s građanima Zadra, predstavnicima diplomatskog zbora i gospodarstvenicima s područja Zadarske županije.