Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
 
Uhvaćen razbojnik koji je premlatio Splićanina i ukrao mu 2300 kuna Foto: Dominik Tomašević

Uhvaćen razbojnik koji je premlatio Splićanina i ukrao mu 2300 kuna

Autor:  D.T. Ruj 04, 2017

Dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 40-godišnjakom. Sumnjiči se da je 26. kolovoza ove godine u Splitu u stanu, fizički napao 50-godišnjaka kojeg je udario šakom u predjelu glave i potom bacio na pod te otuđio novac iz džepa hlača u iznosu od 2300 kuna. Uz kaznenu prijavu za kazneno djelo razbojništva predan je pritvorskom nadzorniku.

Također, sinoć prije ponoći zaprimljena je dojava o zatjecanju muškarca koji u Stobreču oštećuje osobna vozila a koji je prilikom bježanja pao niz stepenice. Na mjestu događaja je obavljen očevid i utvrđena su oštećenja ukupno sedam osobnih vozila. Osoba koja se dovodi u vezu sa spomenutim oštećenjima vozila prevezena je u bolnicu radi pružanja liječničke pomoći. U tijeku su kriminalistički izvidi.

Tijekom večeri 2. rujna u Splitu u ulici Sedam Kaštela, policijski službenici su zatekli 35-godišnjaka u provali u teretno vozilo Iveco sa kojeg je otuđio dva akumulatora. Spomenuti je uhićen i nad njime je provedeno kriminalističko istraživanje nakon čega je državnom odvjetništvu podnijeta kaznena prijava za kazneno djelo teške krađe.

Policijski službenici Službe gospodarskog kriminaliteta PU splitsko-dalmatinske proveli su i kriminalističko istraživanje nad 38-godišnjakom. Sumnjiči se da je u svojstvu zaposlenika, vozača trgovačkog društva tijekom prošle i ove godine u više navrata, zlouporabio karticu goriva za teretno vozilo pričinivši društvu štetu u iznosu većem od 40 tisuća kuna. Protiv spomenutoga je podnijeta kaznena prijava zbog pronevjere.