VIDEO - Ministar Damir Krstičević na danima Hrvatske sigurnosti: Moramo biti brži i bolji od onih koji nam predstavljaju prijetnju Foto: MORH

VIDEO - Ministar Damir Krstičević na danima Hrvatske sigurnosti: Moramo biti brži i bolji od onih koji nam predstavljaju prijetnju

Autor:  Lis 11, 2017

Potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević u srijedu je u Opatiji na otvaranju Hrvatskih dana sigurnosti, koji su posvećeni temi domovinske sigurnosti, istaknuo da je koncept sustava domovinske sigurnosti nastao na temelju iskustava stečenih u Domovinskom ratu, kad je bila uspostavljena sinergija vojske, policije, sigurnosnih službi i drugih komponenata društva te građana.

Čast mi je što sam danas imao prilike sudjelovati na Hrvatskim danima sigurnosti na temu Domovinske sigurnosti i što sam zajedno sa svojim timom dao doprinos razvoju domovinske sigurnosti.
Ponosan sam što se koncept sustava Domovinske sigurnosti temelji upravo na iskustvima stečenim u Domovinskom ratu.
Kako smo u Domovinskom ratu, u izuzetno teškim uvjetima, sinergijom svih uspjeli zaustaviti agresiju i izgraditi sposobnosti potrebne za oslobađanje okupiranih područja, tako sada uspostavom i razvojem sustava domovinske sigurnosti, svi zajedno moramo predviđati, prilagođavati se, biti bolji i brži od onih koji nam predstavljaju prijetnju.
Posebno zahvaljujem timu Ministarstva obrane, svim stručnjacima koji su sudjelovali u izradi Strategije nacionalne sigurnosti te osobito predsjedniku Vlade Andreju Plenkoviću na bezuvjetnoj podršci, rekao je Krstićević.

Cijelo izlaganje na danima Hrvatske sigurnosti potpredsjednika Vlade i ministra obrane Damira Krstičevića pogledajte u priloženom videu.