Vojnim pilotima 22. naraštaja uručen letački znak MORH

Vojnim pilotima 22. naraštaja uručen letački znak

Autor:  Lip 18, 2018

U vojarni "Pukovnik Marko Živković" na Plesu održana je u ponedjeljak dodjela letačkog znaka i ukaza o zvanju vojnog pilota 22. naraštaju Temeljne časničke izobrazbe  - zrakoplovstvo.

Ova dodjela vrhunac je petogodišnjeg razdoblja tijekom kojeg se šestoro učenika-letača školovalo i obučavalo za rad u Pilotskoj školi Središta za obuku Hrvatskog ratnog zrakoplovstva "Rudolf Perešin" te u Eskadrili aviona i Eskadrili helikoptera 93. zrakoplovne baze. Dodjeli su nazočili zapovjednik Hrvatskog ratnog zrakoplovstva brigadni general Mario Mikić te načelnik stožera i zamjenik zapovjednika Hrvatskog ratnog zrakoplovstva brigadir Michael Križanec, kao i rodbina i prijatelji pripadnika 22. naraštaja.

 – Današnji dan jest dan ponosa za Ministarstvo obrane i Oružane snage Republike Hrvatske jer šest novih pilota Hrvatskog ratnog zrakoplovstva predstavlja zajednički uspjeh svih u sustavu vojnog školovanja – kazao je u obraćanju general Mikić.

– Na taj način pokazujemo da smo i na polju školovanja stručni i sposobni osposobiti najzahtjevnije i najstručnije kadrove. Budite dostojni nositi oznake Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i učinite nas ponosnima – zaključio je.

Pilotkinja Anamaria Ćurković zahvalila je u ime svoga naraštaja predavačima, instruktorima, rodbini i prijateljima na potpori i poticajima koje su im pružali tijekom svih godina školovanja i izobrazbe.

– Veselimo se i s nestrpljenjem iščekujemo daljnji rad u postrojbama. Vjerujemo da nas čeka još puno iskustava, rada i sati naleta – rekla je pilotkinja Ćurković.