Aco Petrović: Suci su naš oštetili Foto: HRT/screenshot

Aco Petrović: Suci su naš oštetili

Autor:  Croportal I.G. Kol 18, 2016

Hrvatski košarkaški izbornik Aco Petrović  za poraz hrvatskih košarkaša od Srbije na Olimpijskim igrama okrivio je lošu igru naših koašarkaša u trećoj četvrtini te suce.

"Crna rupa u našoj igri početkom treće četvrtine, kada smo izgubili čak sedam lopti, te dvije odluke sudaca na našu štetu u zadnjih 30 sekundi odlučile su pobjednika", rekao je nakon utakmice Petrović, prenosi Večernji list

"Presudio je taj početak treće četvrtine, tih prvih pet minuta u koje smo ušli bez playmakera jer je Ukić bio s tri osobne pogreške. Jednostavno, dogodilo se da Bilan mora prenositi loptu i uslijedile su pogreške. Sve ostalo je povijest. U zadnjih 30 sekundi suci su donijeli dvije odluke koje su izravno odlučile pobjednika. Radi se o nepostojećem prekršaju nad Raduljicom i nesportskoj pogrešci Jokića koja nije svirana, a to su četiri bacanja za nas i pobjeda. Čestitam Srbiji na pobjedi, ali mislim da bismo i mi imali šanse u polufinalu protiv Australije. Bez obzira na sve, ponosni smo na naš nastup u Riju. I sad stojim kod mišljenja, da unatoč deficitu igrača, tu su igrali samo oni koji zaslužuju, dakle oni koji su prošli pripreme i u Torinu ostvarili plasman na OI", zaključio je Petrović. 

>>OI: Borbeni košarkaši nisu uspjeli izboriti polufinale!