OI: Borbeni košarkaši nisu uspjeli izboriti polufinale! Foto: hks-cbf.hr

OI: Borbeni košarkaši nisu uspjeli izboriti polufinale!

Autor:  CroPortal I.G. Kol 18, 2016

Hrvatska košarkaška reprezentacija poražena je u četvrtfinalu Olimpijskih igara protiv Srbije rezultatom 83:86. Da je netko prije pola godine ponudio ovakav rezultat naših košarkaša, svatko bi ga potpisao istog trena, no sada, ipak vlada malo razočaranje, jer bili smo na trenutke i blizu polufinala, ali nismo uspjeli.

Hrvatska je odigrala sjajno prvo poluvrijeme, pogotovo u obrani, ali smo posustali u nastavku. U posljednjih 10 minuta uspjeli smo nadoknaditi zaostatak od 14 koševa, ali u samoj završnici ipak nismo uspjeli doći do pobjede.

Bojan Bogdanović ponovno je bio najbolji kod Hrvatske sa 28 koševa, Mario Hezonja je dodao 16, dok je kod Srbije najbolji bio Bogdan Bogdanović sa 18 ubačaja.

Hrvatskoj će tako i dalje jedina košarkaška medalja ostati srebro iz Barcelone 1992. Ovo je treći poraz u četvrtfinalu, nakon Australije u Atlanti 1996. i Španjolske u Pekingu 2008.

Srbija će u polufinalu u petak igrati protiv Australije, dok će u drugom polufinalu igrati SAD - Španjolska. Bit će to repriza posljednja dva olimpijska finala.