OI: Hrvatski košarkaši razbili Litvu i izborili četvrtfinale, čeka nas Srbija Foto: fiba.com

OI: Hrvatski košarkaši razbili Litvu i izborili četvrtfinale, čeka nas Srbija

Autor:  Croportal I.G. Kol 16, 2016

U posljednjoj utakmici prvog dijela Olimpijskih igara, u skupini B, Hrvatska je pobijedila Litvu 90:81 i time osvojila prvo mjesto u skupini te će u četvrtfinalu igrati protiv Srbije.

Hrvatska je i prije utakmice s Litvom osigurala četvrtfinale Olimpijskih igara jer je Brazil pobijedio Nigeriju, a onda smo samo čekali ishod naše utakmice s Litvom te Španjolske i Argentine kako bi saznali protivnika.

Hrvatska je drugu dionicu odigrala odlično. Puna samopouzdanja, agresivni u obrani, napad je funkcionirao za 34:20, odnosno za +6 za Hrvatsku na poluvremenu (47:41). Nastavila je Hrvatska u trećoj četvrtini koračati prema pobjedi, sjajno je odradila i treću (28:14). U posljednjoj četvrtini je malo pala koncentracije, no sve je to bilo dovoljno za veliku pobjedu nad europskim viceprvacima Litvom i za četvrtfinale sa Srbijom.

Nakon pobjede nad Španjolskom, Brazilom i sada Litvom Hrvatska je osvojila prvo mjesto u skupini i u četvrtfinalu ide na Srbiju. Ono najvažnije je da ćemo ovime izbjeći SAD.

Najbolji u redovima Hrvatske bili su Bojan Bogdanović sa 22 koša, Kruno Simon sa 19, 10 skokova i četiri asistencije, Dario Šarić sa 18 koševa i šest skokova te Darko Planinić sa 10 koševa. Kod Litve su najbolji bili Kalnietis sa 26 i Jankunas sa 18 pogodaka.