Uskoro četvrto izdanje Art Festivala ‘Zen Opuzen’

Uskoro četvrto izdanje Art Festivala ‘Zen Opuzen’

Autor:  Lip 16, 2018

Opuzenska Udruga St. Valerio, od 22. do 24. lipnja, organizira četvrti po redu festival Ulične (i riječne) umjetnosti ‘Zen Opuzen’.

Četrdesetak street art umjetnika, graffitera, performera i mnogobrojni kreativaca iz raznih područja stvaralaštva dolazi sa svih strana svijeta da  skupa sa Opuzencima i njihovim gostima, će kroz 3 festivalska dana, ispune ulice ovog gradića na obali rijeke Neretve bogatim kulturno-umjetničkim sadržajem, smjehom i zabavom.

Ovogodišnji Festival i programski i brojem gostujućih umjetnika je najsadržajniji  do sada.

Pročelja zgrada, starih kuća i zidove će oslikavati likovni umjetnici iz Hrvatske, Argentine, SAD-a, Srbije, Bosne i Hercegovine, Njemačke i Kambodže, nakon čega će Opuzen postati bogatiji za oslikanih novih 1200 metara četvornih javnih površina. Za vrijeme Festivala će se oslikati najveći mural u Dalmaciji i široj regiji, površine 450 metara četvornih, koji će krasiti cijelo jedno pročelje sportske dvorane. Time se nastavlja njegova transformacija u jedinstvenu “galeriju na otvorenom” koja je započela prvim Festivalom prije četiri godine

Osim navedenih street art aktivnosti, po prvi put dolazi cirkuski cabaret TRIOLA-LA LA LA sa svojom uličnim performansom za djecu i sve koji se tako osjećaju.

U Gradskom parku će se svaki dan, u popodnevnim satima, organizirati kreativne radionice i igraonice za djecu, u jutranjim će biti sati joge, a na rijeci Neretvi će se puštati veliki zmajevi koji će vijorit na vjetru.

Land art umjetnik Nikola Faller iz osječke Udruge Slama, će izrađivati skupture od slame koje će po tradiciji zadnju večer Festivala pretvoriti u veliku lomaću, dok će u jutarnjim satima, isti umjetik, grabljama stvarati  impozantne fraktale na pješčanoj plaži Ušća rijeke Neretve.

Bogat dnevni program se nastavljati dugo u noć sa ludim party-ima i koncertima u Motelu Delta. Svi ste pozvani na ovu feštu umjetosti, edukacije, glazbe i zabave u Opuzenu, poručuju organizatori.