Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
 
Uz Sarah Brightman i Gregorian i tri tenora dolaze u Arenu Zagreb Foto: PROMO

Uz Sarah Brightman i Gregorian i tri tenora dolaze u Arenu Zagreb

Autor:  D.T. Ruj 05, 2017

Turneja "Royal Christmas Gala" polako se približava Hrvatskoj, a sve koji s nestrpljenjem očekuju božićni spektakl razveselit će vijest o glazbenom pojačanju. Osim već najavljene najuspješnije sopranistice svih vremena Sarah Brightman i popularnog englesko-njemačkog sastava Gregorian, na pozornici će im se pridružiti i tri vrsna tenora, čiji će nastupi malo koga ostaviti ravnodušnim.

Najveće ime među njima je svakako slavni grčki tenor Mario Frangoulis, međunarodno poznat i priznat umjetnik prepoznat po moćnom vokalu i karizmatičnim izvedbama uživo. Školovan na prestižnim institucijama u Londonu i New Yorku, karijeru je započeo nastupima u mjuziklima "Jadnici" i "Fantom u operi". U više od četvrt stoljeća karijere objavio je 19 albuma, od kojih su albumi "Sometimes I Dream" i "Follow Your Heart" držali drugo mjesto Billboardove ljestvice preko 50 tjedana. Osvojio je brojne nagrade, između ostalih Tony, nagradu Marie Callas i nagradu na Pavarottijevom natjecanju tenora.

Iako iskustvom još ne mogu parirati svome kolegi, tenori Narcis i Fernando Varela prepoznati su kao nevjerojatni glazbeni talenti. Rumunjski pjevač Narcis proslavio se nastupom u tv showu "Romania’s got Talent" nakon kojeg postaje senzacija prvo u rodnoj zemlji, a potom i u inozemstvu. Njegov debitantski album odlično je prihvaćen, a stručnjaci mu predviđaju veliku karijeru. Uspješna glazbena budućnost očekuje i američkog tenora Fernanda Varelu, koji za sebe kaže da pripada generaciji koja želi stvarati nešto u potpunosti novo i drugačije, u rasponu od opere do pop i rock klasika.

Zanimljiviji glazbeni program od božićnog koncerta Sarah Brightman uistinu je teško zamisliti! U pratnji velikog orkestra publiku očekuje širok glazbeni spektar tradicionalnih božićnih pjesama i najvećih hitova Sarah Brightman poput svevremenskog "Time to Say Goodbye", kojeg je izvodila s Andreom Bocellijem. Njen bogati opus, različiti glazbeni utjecaji i vrhunska produkcija jamstvo su glazbenog spektakla koji će obogatiti koncertnu sezonu Zagreba, ali i Hrvatske.