Unikatni nakit Elkana ekskluzivno predstavlja Jelena Rozga

Unikatni nakit Elkana ekskluzivno predstavlja Jelena Rozga

Autor:  Lip 11, 2018

Izložba 'Gdje Svemir dotiče Zemlju' limitirane kolekcije nakita umjetničke radionice Elkana, umjetnika Feđe Aarona Bučića, koju ekskluzivno predstavlja Jelena Rozga, bit će otvorena u srijedu, 13. lipnja, u Mediteranskom institutu za istraživanje života u Splitu.

Iznimna je to kolekcija nakita načinjena od meteorita pronađenog na obroncima Himalaja, na području Nepala. Taj meteorit, iskonsko je srce limitirane kolekcije nakita Elkana 'Gdje Svemir dotiče Zemlju', a obrubljen je srebrom u mokume izvedbi i s 24-karatnom pozlatom.

Mediteranski institut za istraživanje života domaćin je i partner ovoj izložbi. MedILS je mjesto slobode za kreativnost i inovacije, u znanosti, umjetnosti i životu i prirodan je odabir izložbi koja nam donosi svemir u estetskoj formi. Izložba je dio MedILS-ovog programa pod nazivom 'MedILS Splitu' kroz koji će oni koji vole Split, znanost i umjetnost zajedno učiti i stvarati pod suncem i zvijezdama. 

Za umjetničku radionicu Elkana, nikada nije riječ samo o nakitu. Niti samo o umjetnosti. U središtu stvaranja su ekskluzivni, iznimno rijetki, moćni materijali – poput meteorita i 2000 godina starih arheoloških nalaza. Putuju svijetom, uče o umjetničkim tehnikama i kulturama, surađuju s majstorima izrade nakita. Rezultat su unikatni, visokokvalitetni ručno rađeni komadi nakita, uvijek u limitiranim edicijama. Bazirani su u Hrvatskoj, ali svijet (i šire) njihova je radionica i izvor inspiracije.