Estonci ipak neće tražiti pobjedu za zelenim stolom: 'Mini vatrenima' samo novčana kazna? wikimedia

Estonci ipak neće tražiti pobjedu za zelenim stolom: 'Mini vatrenima' samo novčana kazna?

Autor:  CroPortal Ožu 30, 2016

Greška odnosno nemarnost se dogodila kada je u 46. minuti u igru ušao Ivan Fiolić kao zamjena Antoniu Miliću, a njegovo ime se nije nalazilo u službenom zapisniku utakmice. Kada su na klupi Hrvatske shvatili što su napravili zavladala je panika, a delegat Aristeidis Stavropoulos je izvukao mobitel i slikao Fiolića u igri. Nakon utakmice Antonio Pavlović o pogrešci je izjavio: "Radi se o tehničkoj pogrešci, u komunikaciji smo s Uefom i čekamo da se to riješi."

Svoj završni sud dati će Uefa, a mnogo toga ovisi o samoj Estoniji i njihovoj reakciji. Neslužbeno doznajemo kako se Estonci nisu žalili te će utakmica vjerojatno biti registrirana 2:1 za Hrvatsku. Fiolić je uredno prijavljen u Uefin sustav i ništa nije sprečavalo njegov nastup.

Međutim postavlja se pitanje zašto se njegovo prezime pojavilo u jednoj verziji zapisnika, dok ga na onom koji se nalazio kod delegata nije bilo. Postoji mogućnost da suodgovornost dijele i ljudi iz Eufe jer su ga možda delegat i četvrti sudac trebali odstraniti s klupe za rezervne igrače. U HNS-u se nadaju samo financijskoj kazni zbog tehničkog propusta.