Hrvatska uz dobru igru pobjedila Izrael en.wikipedia.org

Hrvatska uz dobru igru pobjedila Izrael

Autor:  Ožu 24, 2016

Hrvatska je u Osijeku odigrala jako dobru utakmicu na krilima ''Interove veze" Ivana Perišića pobjedila Izrael 2:0. Perišić je prvo u četvrtoj minuti na asistenciju klupskog suigrača Marcela Brozovića zabio za vodstvo, dok je sam Brozović svoj gol zabio u 34. minuti za 2:0 koliko je i ostalo do kraja susreta. U 40. minuti susreta nažalost je loše prošao kapetan Darijo Srna koji je iznesen sa terena na nosilima nakon uklizavanja Gershona, no prema prvim informacijama ne radi se o težoj ozljedi. Drugi dio utakmice nije obilovao mnogim prilikama, treba još izdvojiti Kovačičev pokušaj iz 87. minute kada je pucao pored gola.

Uz predsjednika HNS-a Davora Šukera, utakmnicu su s tribina pratili hrvatski premijer Tihomir Orešković i ministar znanosti, športa i obrazovanja Predrag Šustar. Ovo je prvi puta nakon mnogo godina da je utakmici hrvatske reprezentacije nazočio premijer.

Ovo je bio deseti nastup Hrvatske reprezentacije u Osijeku gdje još nikada nismo poraženi (8 pobjeda, 2 remija), a četvrta utakmica "vatrenih" pod izbornikom Ante Čačićem koji na klupi također ima sve pobjede i gol razliku 9-1.
U subotu reprezentacija igra sa Mađarskom u Budimpešti, a na EURO-u se nalazimo u skupini D sa Turskom, Češkom i Španjolskom.