Pročitajte što kažu motivirani Subašić, Srna i Čačić pred ogled s Turskom Foto: Facebook

Pročitajte što kažu motivirani Subašić, Srna i Čačić pred ogled s Turskom

Autor:  CroPortal I.G. Lip 12, 2016

Prvi hrvatski vratar Danijel Subašić s nestrpljenjem očekuje ogled s Turskom.

"Atmosfera je dobra, svi jedva čekamo prvu utakmicu i da počne Europsko prvenstvo. Pristupit ćemo utakmici s Turskom, kao i svakoj drugoj. Naravno da je prva utakmica važna i da trebamo krenuti kako treba, nadam se da ćemo biti pravi i da ćemo ostvariti pobjedu" - rekao je Subašić.

Hrvatski kapetan Darijo Srna također se osvrnuo na Europsko prvenstvo. "Tenzije se dižu, osjeća se pozitivna nervoza, ali mogu reći da smo dobro odradili pripreme, da smo fizički i psihički spremni. Protivnik je jako dobar, bilo je i lijepih i loših trenutaka s Turcima, ali sve je to nogomet. Vidjeli smo na otvaranju da favorita nema, sve je 50-50, ali vjerujem u momčad i stručni stožer, vjerujem da ćemo napraviti dobar rezultat i napraviti prvi korak", rekao je kapetan Vatrenih.

Srna se dotaknuo i bolnog poraza od Turske iz 2008.: "Ta utakmica boli mene, kao i svakog hrvatskog navijača, a Turci su tada dokazali da se svaka utakmica igra do kraja. Puno su puta i prije i poslije zabijali u zadnjim minutama, što pokazuje da imaju snažan karakter. Treba biti oprezan, ali ne idemo po bilo kakav revanš. Pred nama su nakon ove prve još dvije utakmice u skupini" - rekao je Srna.

"Navijači su uvijek bili 12. igrač Hrvatske, oni najbolje znaju što nam znači njihova podrška. Mi ćemo pokušati Lijepu našu učiniti ponosnom i ujediniti narod, a uvjeren sam da problema s navijačima neće biti. Sve reprezentacije imaju isti problem s umorom igrača, ali imali smo tijekom priprema dosta vremena za odmor, radili smo u grupama po planu i programu. No, kada sutra istrčimo na teren, sve će to pasti u zaborav. Kada čujemo himnu, umora nema, prođu te trnci i ideš u boj, u boj, za narod svoj. To se od nas sutra očekuje i nadam se da ćemo ostati što dulje u Francuskoj" - zaključio je Darijo Srna.

Posljednji intervju pred utakmicu dao je i izbornik Ante Čačić. On kaže: "Neizmjerno sam sretan i ponosan što sam izbornik, a moji su igrači neizmjerno sretni i ponosni što na ovakvom festivalu nogometa mogu predstavljati boje svoje zemlje i učiniti sve što možemo kako bismo razveselili ljude. I momčad i ja prošli smo puno prepreka i nedaća te mi igrači daju vjeru da će Hrvatska izgledati dobro."

"Imamo ambiciju, imamo dobro raspoloženje jer je reprezentacija satkana od izuzetno kvalitetnih igrača iza kojih su i sjajna sezona, ali i velika natjecanja, uz mladiće koji dolaze. Moglo se očekivati da se postavimo kao i druge momčadi, svi imaju ambiciju otići što dalje. I Hrvatska i Turska osjećaju naboj igranja za svoju zemlju, ali nogomet se igra na travnjaku. Turci su kompaktni, odlično vođeni, ali ova Hrvatska ne smije niti pomišljati da posustane pred bilo kime. Imamo obvezu uvijek tražiti pobjedu" - poručio je Čačić.

"Ova reprezentacija može izaći iz sjene Vatrenih, i sigurno će stremiti to postići. Turke smo analizirali, dali igračima savjete o njihovoj ranjivosti, ali i kvalitetama. Prva je utakmica uvijek najvažnija, pogotovo na Europskom prvenstvu, a mi imamo igrače s pobjedničkim mentalitetom te moramo staviti pojedinačnu klasu u službu momčadi" - zaključio je izbornik.

Od HNS-a tražili povlačenje pjesme 'Lijepa li si'! Pročitajte odgovor!

KRŠĆANSKE SUPERZVIJEZDE NA EURU 2016. - Oni proslavljaju Boga i na terenu