Vatreni o predstojećoj utakmici s Turskom: Idemo po pobjedu! Foto: HNS

Vatreni o predstojećoj utakmici s Turskom: Idemo po pobjedu!

Autor:  CroPortal I.G. Lip 11, 2016

U nedjelju 12. lipnja u Parizu Hrvatska igra svoju prvu utakmicu na Europskom prvenstvu u nogometu protiv Turske. U posljednjih nekoliko dana više hrvatskih reprezentativaca podijelili su s hrvatskom javnošću neka svoja mala razmišljanja o predstojećoj utakmici. Donosimo vam izvještaj o tome što su o utakmici s Turskom rekli naš sjajni veznjak Ivan Rakitić, koji iza sebe ima sjajnu sezonu u Barceloni, osvajač Lige prvaka Luka Modrić, naša prva dva stopera Vedran Ćorluka i Domagoj Vida, te naš najbolji igrač trenutno Ivan Perišić.

IVAN RAKITIĆ
"Već smo nekoliko godina zajedno, a mi smo prvi koji želimo napokon nešto napraviti. Modrić je nedavno dobro rekao kako je došlo vrijeme da napravimo nešto veliko s reprezentacijom, makar znamo da će ovo prvenstvo po kvaliteti biti najjače u posljednje vrijeme. Ipak, vjerujemo u sebe, znamo da možemo i mislim da možemo vjerovati u hrvatsku reprezentaciju. Složila se prava generacija, kombinacija iskusnijih i mlađih igrača, igramo u velikim klubovima, iza nas je pozitivna sezona i sad se moramo skupiti i odigrati najbolje."

LUKA MODRIĆ o bronci 1998. godine
"Bilo je to nešto posebno za Hrvatsku. Malo je nedostajalo da odemo do kraja. Zahvaljujući toj bronci, svi su počeli učiti više o našoj zemlji. Nadam se da ova generacija može ponoviti nešto slično. Svaki put kad obučem hrvatski dres, osjetim nevjerojatan ponos, to je nešto posebno. Kad igramo za reprezentaciju, uvijek možemo dati više."

DOMAGOJ VIDA
"Dobre strane Turske su kontranapadi i jako su dobri u prekidima, no mi imamo klasne igrače, moramo se staviti u kolektiv i onda će sigurno netko iskočiti, poput Luke, Rakete, Mandže, Periše koji uvijek u svakom trenutku mogu riješiti utakmicu."

VEDRAN ĆORLUKA
"Imam dobar predosjećaj kao i prije svake utakmice, ne mogu reći da postoji neka nervoza. To će doći kada stignemo u Pariz, kada završimo trening i osjetimo teren. Onda kreće pozitivna trema. Onaj loš osjećaj iz 2008. godine ne može mi nadomjestiti niti jedna utakmica koja će se dogoditi u budućnosti, osim ako sada ne osvojimo prvenstvo. Ne razmišljam više o tome, ta je utakmica već daleka prošlost, čak se ona previše potencira... A što se nas tiče, to je završena priča. Mi ne razmišljamo o tome. Kocentrirani smo na novu utakmicu, na novu priču, a razmišljanja o 2008. godini želimo još više baciti u zaborav."

IVAN PERIŠIĆ
"U formi sam i dat ću sve od sebe da vidite najbolje od Ivana! Svi naši igrači igraju u dobrim klubovima, nositelji su svojih ekipa i svi smo u dobroj formi. Jedva čekamo da dođe ta nedjelja i prva utakmica protiv Turske."

Od HNS-a tražili povlačenje pjesme 'Lijepa li si'! Pročitajte odgovor!

EURO: Sjajni Payet donio pobjedu Francuskoj na otvaranju prvenstva

Modrić na Nogometnom Oskaru: Mislim da će Čačić napraviti velike stvari na Euru

Kako će ovo zvučati? UEFA objavila naputke za izgovor prezimena hrvatskih nogometaša!