OI: Hrvatski rukometaši 'rastavili' Tunis Foto: Hrvatski rukometni savez

OI: Hrvatski rukometaši 'rastavili' Tunis

Autor:  CroPortal I.G. Kol 16, 2016

Hrvatska rukometna reprezentacija je laganom pobjedom protiv Tunisa završila na prvom mjestu skupine A Olimpijskih igara. Rezultat utakmice bio je 41-26.

Bila je to utakmica u jednom smjeru. Od samog početka Hrvatska je puno i brzo zabijala protiv slabašne obrane Tunisa, a izbornik Babić utakmicu je iskoristio za odmor najvažnijih igrača. Nakon 20 minuta bilo je jasno da će Hrvatska odnijeti pobjedu s velikom razlikom. Rezultat je bio 25-10 za 'Kauboje'.  

Tunižane je napadački predvodio igrač s lijevog krila Oussama Boughanmi. Postigao je sedam golova u ovoj utakmici dok su naši protivnici u drugom poluvremenu izgledali stabilnije. 

Kod Hrvatske su se svi igrači upisali u strijelce osim vratara, a najuspješniji je bio Igor Karačić s devet zgoditaka. Ipak, ovo nije rekordna pobjeda jer najveća datira iz Pekinga 2008. kad smo dobili Brazilce 33-14.

Ako prođemo Poljake, u polufinalu idemo na pobjednika para Slovenija - Danska što djeluje kao lakši izbor u usporedbi s parom Njemačka - Francuska.