Najnovije vijesti iz Blata i Hrvatske

Ožujak 29, 2024

Totohost

OI: Vaterpolisti lagano s Brazilom u četvrtfinalu! Za finale protiv Crne Gore!

D857df8a9cfd7c86ccb2e9f710b5414b

Vaterpolisti Hrvatske u utorak su u četvrtfinalu olimpijskog turnira pobijedili Brazil sa 10-6 te se plasirali u polufinale gdje će igrati protiv reprezentacije Crne Gore.

Hrvatska je protiv Crne Gore već igrala i u skupinama gdje su 'Barakude' upisale slavlje.Krenulo je malom dekocentracijom Lončara kojemu je u kontru pobjegao Silva. Nije dugo stajalo brazilsko vodstvo. Bušlje je zabio s igračem više i tako najavio fantastično hrvatsko izdanje s brojčanom prednošću. Hrvatska je napravila upravo ono što je trebala. Zaustavila izvor najvećih brazilskih opasnosti. Perrone je ostao bez riječi, Vrlić također, a odgovora na hrvatske udarce nije imao ni Slobodan Soro kad su krenuli Joković i Burić. Nakon Bukićeva gola za 5:2, Bijač je obranio i drugi peterac. Ovaj put Gomesu koji je bio jedini raspoloženi Brazilac. Ni da mu se još netko pridružio, teško bi mogli protiv odličnog hrvatskog napada. Garcia je lobom matirao Soru za 5:2, Sukno realizirao peterac za 6:2 pa katalonski Hrvat još jednom za 7:3. Igrač više 5/5! Tek je u šestom napadu stigao prvi neiskorišteni igrač više, ali Joković je ponovno podigao postotak. Gomes je pred kraj treće četvrtine vratio Brazilcima kakvu-takvu nadu golom za 5:8, a onda su domaćini dobili neočekivani poklon. Kada je trebalo mirno uploviti u kraj utakmice Hrvatska je malo popustila, Brazilci su stigli na -2 a Hrvatska je imala igrača manje četiri minute. Ipak izabranici Ivice Tucka nisu dopustila nikakvo iznenađenje.

Kod Hrvatske najefikasniji su bili Maro Joković i Javier Garcia sa po tri gola, a vratar Marko Bijač skupio je 15 obrana. U momčadi Brazila, koji vodi hrvatski trener Ratko Rudić, najbolji je bio Oneto Gomes s tri pogotka.

© 2024. Cro Portal. All rights reserved