HRVATSKA BAKA IZ KANADE ODUŠEVILA: Snimila film i pokupila nagrade Vancouver Sun screenshot

HRVATSKA BAKA IZ KANADE ODUŠEVILA: Snimila film i pokupila nagrade

Autor:  Croportal Tra 06, 2016

Hrvatica iz Kanade Goldie Smitlener producirala je film ''Stolen Path'' koji je već osvojio nekoliko festivalskih nagrada. Film je djelomično snimala i u Hrvatskoj, a posebnost ove bake je ta što od svojih snova nije odustala ni onda kada je trebala otići u mirovinu. 

Obitelj Goldie Smitlener u Kanadu je preselila iz Hrvatske kada je bila vrlo mlada. Priču ispričanu u filmu pročitala je još dok je živjela u Hrvatskoj.

''Bila je to tako lijepa, delikatna ljubavna priča da je nikad nisam mogla zaboraviti'', kaže Goldie.

Na tu je priču mislila godinama i u nekoliko navrata pisala filmske scenarije i nakon toliko godina dolučila je snimiti film, a zvijezda filma je njena unuka Daniela.

''Prva stvar koja mi je pala na pamet je bila da će me kćer, Danielina mama, ubiti obje'', ispričala je Goldie za Vancouver Sun.

''Kada smo obavili prva snimanja i montirali to, bio je to najgori film ikad. Geldali smo ga, a kćer mi je rekla: Nisam li ti rekla? Rekla sam joj: Jesi, ali još nismo gotovi. Ponovno smo snimili 70 posto scena. Potrošila sam sve što sam imala na to'', priča Goldie.

Za film je dobila nagradu za najbolji dugometražni film Canada Independent Film Festvala u Montrealu.

''Svaki dan, od jutra do mraka, kad god imam vremena, posvećeno je ovom filmu. Mislila sam da je teško snimiti film. Sad vidim da je njegovo reklamiranje još teže'', kaže Goldie.

Pogledajte trailer za ovaj film