kardinal Rubén Salazar Gómez, nadbiskup Bogote kardinal Rubén Salazar Gómez, nadbiskup Bogote Foto: AFP/screenshot

Kardinal Rubén Salazar Gómez: Rodna ideologija razara ljudsko biće

Autor:  CroPortal I.K. Kol 12, 2016

Kolumbija ima iste probleme kao i Hrvatska kad je u pitanju indoktrinacija učenika novim svjetonazorima

"Rodna ideologija uništava društvo", poručio je kardinal Rubén Salazar Gómez, nadbiskup Bogote u Kolumbiji, nakon što je kolumbijsko ministarstvo obrazovanja revidiralo školske udžbenike u kojima će se ubuduće promicati tzv. rodna ideologija, javlja Radio Vatikan. Čini se kako i Kolumbija ima slične probleme kao i Hrvatska kad je u pitanju indoktrinacija učenika novim svjetonazorima.

"Mi odbacujemo promicanje rodne ideologije u državnome školstvu zato što se radi o ideologiji koja razara ljudsko biće, lišavajući ga temeljnog sadržaja komplementarnosti muškarca i žene", poručio je kardinal Salazar Gómez.

Inače, prije nekoliko dana Kolumbijska biskupska konferencija objavila je priopćenje o pitanju revizije školskih udžbenika u Kolumbiji. U tom su dokumentu biskupi poručili kako se zalažu za poštovanje prema svakom ljudskom biću "bez razlikovanja rase, spola, spolne orijentacije, podrijetla, religije ili političkog opredjeljenja". Međutim, biskupi su upozorili kako kolumbijsko ministarstvo obrazovanja promiče rodnu ideologiju u društvu "ne srameći se čak ni izokretanja ustavne definicije obitelji".

"Takav stav protivan je obitelji kao temeljnoj društvenoj ustanovi, protivan je didaktičkoj autonomiji škola, protivan je vjerskoj slobodi, protivan je pravu roditelja da izaberu koju vrstu odgoja žele za svoju djecu i protivan je slobodi savjesti", poručili su kolumbijski biskupi.