Predsjednica na Svjetskom humanitarnom sastanku u Istanbulu uputila vrlo poticajnu poruku! Foto: Ured predsjednice

Predsjednica na Svjetskom humanitarnom sastanku u Istanbulu uputila vrlo poticajnu poruku!

Autor:  Cro Portal Svi 23, 2016

Na poziv glavnog tajnika Ujedinjenih naroda Ban Ki-moona i predsjednika Republike Turske Recepa Tayyipa Erdoğana, predsjednica RH Kolinda Grabar-Kitarović sudjeluje na Svjetskom humanitarnom sastanku na vrhu u Istanbulu.

Predsjednica Grabar-Kitarović izrazila je uvjerenje da će se ovim sastankom zaustaviti daljnje slabljenje čovječnosti te dati poticaj njezinom daljnjem razvoju. Kako je istaknula, u svijetu smo kojeg muče sukobi, siromaštvo, bolest i patnja došli do točke na kojoj su naša ravnodušnost i nesposobnost djelovati stvorile okruženje u kojem je naša sigurnost, ali prije svega, naša čovječnost svakog dana stavljena na kušnju terorizmom, ekstremizmom i prirodnim katastrofama.

Naglasila je potpunu predanost Hrvatske Agendi za čovječnost te spremnost prihvaćanju zajedničke odgovornosti kako bismo riječi pretočili u djela. Dodala je kako Hrvatska shvaća i predobro se sjeća tragedija rata.
Na kraju obraćanja, Predsjednica Republike uputila je apel cijeloj međunarodnoj zajednici: "Mi možemo i moramo više. Zaboravili smo da čovječnost počinje s poštovanjem pojedinca", zaključila je Grabar-Kitarović.