Cincinnati: Sjajni Borna Ćorić preko Nadala izborio četvrtfinale, tamo igra protiv Marina Čilića! Foto: Croatian Tennis

Cincinnati: Sjajni Borna Ćorić preko Nadala izborio četvrtfinale, tamo igra protiv Marina Čilića!

Autor:  CroPortal I.G. Kol 19, 2016

U četvrtfinalu ATP Masters turnira u Cincinnatiju igrat će dva hrvatska tenisača, jedan protiv drugog. Borna Ćorić najprije je maestralno izbacio velikog Rafu Nadala, da bi nakon toga Marin Čilić slavio protiv Čeha Tomasa Berdycha.

Najprije je Borna Ćorić senzacionalno izbacio slavnog Španjolca Rafu Nadala.

Do treće pobjede, a druge Top 20 u Cincinnatiju došao je 19-godisnji Borna Ćorić. U dva seta po drugi puta u karijeri svladao je velikog Rafu Nadala, te se tako plasirao u prvo Masters četvrtfinale u karijeri! Borna je slavio u dva seta rezultatom 6-1, 6-3.

Rafa je odigrao ne tako dobar meč, uzeo je MTO nakon prvog seta, no naš predstavnik odigrao je čvrsto i konstantno od prvog poena, bez oscilacija, odlično je servirao, te došao do velike pobjede za samo 65 minuta.

Marin Čilić je za četvrtfinale slavio protiv osmog tenisača svijeta, Čeha Tomasa Berdycha. Nakon tri seta rezultat je glasio 6-3, 4-6, 6-4 za najboljeg hrvatskog tenisača. 

Presudni trenutak prvog seta bio je drugi gem, kada je Čilić uzeo break češkog tenisača. U drugom setu Čilić je imao dobar rezultat, imao je servis za 5-3, ali Čeh je nekako stigao do breaka, preokrenuo rezultat, i na kraju seta još jednom 'breaknuo' Čilića za osvajanje drugog seta. To je apsolutno podiglo českog tenisača, ali Marin se nije dao omesti, u trećem setu oba tenisača su držala svoje servise do rezultata 4-4 kada je break uzeo Marin, te nakon toga mirno završio treći set, odnosno meč.