KRŠĆANSKE SUPERZVIJEZDE NA EURU 2016. - Oni proslavljaju Boga i na terenu Foto: en.wikipedia.org

KRŠĆANSKE SUPERZVIJEZDE NA EURU 2016. - Oni proslavljaju Boga i na terenu

Autor:  CroPortal I.G. Lip 11, 2016

Počeo je najveći sportski događaj ove godine - Europsko prvenstvo u nogometu 2016. Sve oči svijeta u ovim trenutcima uprte su u igrače. Svima je cilj jedno – pobijediti. No, nemaju svi iste motive, nekima je osim pobijede važno još nešto - proslaviti Boga na terenu.

Donosimo vam neke od poznatih igrača koji se pod svjetlima reflektora nisu posramili svoje vjere. 

Mladi hrvatski nogometaš Mateo Kovačić, prošlo ljeto postao je dio velike nogometne priče. Naime, Mateo je iz redova talijanskog Intera prešao u najtrofejniji europski klub, Real Madrid.
Mateov san kao malog dječak ostvario se, ušao je u svijet velikih nogometaša, ali ni kao velika nogometna zvijezda nije zaboravio na Onoga koji mu je podario ogroman talent. Mateo je tako često izjavljivao kako za svoj uspjeh hvalu može dati jedino Isusu.

''Ja kao i svaka normalna osoba imam svoje rane i slabosti i molitva i vjera mi pomažu da sve to prebrodim. Molitvom prije utakmice dobivam inspiraciju i dodatnu snagu da znam da će sve biti u redu. U tom duhu sam odgajan i tako naučio živjeti. Vjera mi puno znači u životu, a često volim odlaziti u Međugorje,'' - izjavio je Mateo u jednom intervjuu.

Daniel Sturridge igrač je engleske Premier lige koji se ne srami javno svjedočiti svoju vjeru, a jednom prilikom gol je proslavio riječima: ''Volim te Isuse, slavim te Oče.''

Christian Benteke, belgijski igrač za Birmingham Mail izjavio kako je zahvalan Bogu za sposobnosti koje mu je dao: ''Izrazito sam religiozna osoba. Molim se prije utakmice i molim se poslije utakmice.''

Njemački nogometaš Mario Götze javno se očitovao o svojoj vjeri nakon što je Njemačka postala svjetski prvak u nogometu 2014. godine. Svojim fanovima je rekao da je njegov život vođen ''pouzdanjem, nadom, snagom, vjerom'', te dodao: ''Dragi Bože, želim izdvojiti minutu, ne da te tražim nešto, već jednostavno da ti zahvalim za sve što imam,'' -  prenosi Christian Today.

Wayne Rooney poznati engleski igrač također je vjernik. Naime,on je na društvenim mrežama objavio kako je oduševljen kršćanskim TV evangelizatorom, a poslao je i poruku kršćanskom tv kanalu, GOD TV-u: ''Gledam vas i osjećam. Puno ljubavi.''