Molitva sv. Josipu za domovinu! Foto: pixabay.com

Molitva sv. Josipu za domovinu!

Autor:  Cro Portal I. G. Lip 14, 2016

Nije nepoznanica da je molitva za domovinu, vladajuće, političare nešto što se ne smije zanemariti u katoličkom životu. I sam papa Franjo u više je navrata naglašavao da se moliti treba za "naše vođe, vladajuće, koji imaju ovlasti" jer im je itekako potrebno Božje vodstvo. U jeku političkih previranja u samom vrhu Hrvatske, uteći se možemo Bogu u molitvi za domovinu. Jedan od primjera je i molitva sv. Josipu, zaštitniku Hrvatske, za domovinu:

Sveti Josipe, glavaru svete Nazaretske Obitelji i čuvaru Crkve Božje, tebi se kroz stoljeća Crkva u Hrvata utjecala kao svome zaštitniku i tvom je zagovoru preporučivala svoje obitelji i cijeli narod.

Brižni poočime Spasitelja svijeta i prečisti zaručniče Svete Djevice, povjeravamo ti sve obitelji hrvatskoga naroda da zajedničkom dnevnom molitvom, ispune svoje poslanje i budu blagoslovljene ljubavlju, slogom, mirom i novim životom.

U ovim teškim vremenima izmoli našem narodu i svim narodima zemlje mir u pravednosti i ljubavi. Zagovaraj nas pred Presvetim Trojstvom da ostanemo vjerni Isusu Kristu u Katoličkoj Crkvi, prolazeći zemljom čineći dobro. Amen.