PADRE PIO: 'Ni zašto na svijetu ne odričite se svakodnevne Svete pričesti' Screenshoot/Youtube

PADRE PIO: 'Ni zašto na svijetu ne odričite se svakodnevne Svete pričesti'

Autor:  Croportal Tra 12, 2016

Padre Pio bio je karzmatik svećenik iz Pietrelcine koji je bio poznat jer je imao stigme na rukama i nogama i desnom boku kojima je bio ”obilježen – stigmatiziran” . 

Kad bi Padre Pio vodio sv. misu ona bi znala trajati po 3 sata i to većinu vremena bi proveo držeći hostiju i kalež uzdignutim, ako probate u tom položaju držati ruke nekoliko minuti shvatit ćete koliko je to teško, no za njega je taj čin bio nešto posebno.

''Ja se ne mogu umarati kad slavim Misu, jer ne stojim na nogama već visim na križu zajedno s Isusom i trpim nepotpuno sve ono što je Isus trpio na Križu – samo toliko koliko je to moguće za ljudsko stvorenje'', rekao je padre Pio.

''Ni za što na svijetu nemojte zapustiti svakodnevno pričešćivanje! S prijezirom gledajte na sve sumnje koje vas muče po tom pitanju. Preuzimam to sebi na savjest. Vaše je samo da se izmirite, pokorite i slijedite put koji sam vam pokazao. Dokle god ste sigurni da niste počinili nekakav težak grijeh, nemojte se odreći Pričesti,'' kazao je ovaj svetac ljudima pojašnjavajući snagu svakodnevne Pričesti.