Poznati hrvatski i svjetski sportaši javno progovorili o Bogu!

Poznati hrvatski i svjetski sportaši javno progovorili o Bogu!

Autor:  Ožu 23, 2016

Kada su sve oči svijeta uprte u vas , a vi u tom trenutku zaboravite na sebe i svojih pet minuta slave, ponizite se i jednostavno kažete: ''Isuse, tebi pripada čast i hvala'',e to je najveći uspijeh, ne samo sportaša nego svakoga od nas. Kada pustite da On u vama bude velik, a vi mali tek tada ste istinski uspijeli. Oni imaju talent Bogom dan, oni se nisu libili svjetala reflektora ni milijunskog auditorija, oni su svjetski poznati sportaši koji su zahvalu za svoj uspijeh dali Njemu.

Željko Babić, izbornik Hrvatske rukometne eprezenatcije, čovjek koji nas je svojom skromnošću vjerojatno sve oborio s nogu. Naime, on je nakon najvećeg rukometnog čuda u povijesti i prolaska u polufinale europskog prvenstva, zahvalio svom prijatelju Isusu.
S tolikom mirom, skromnošću, bez obzira na ''svojih pet minuta slave'' on je svu slavu predao Njemu.
“Moram reći ono što osjećam. Ovo je čudo iz Međugorja, hvala mom prijatelju Isusu, mom prijatelju Zlatku”, svjedočio je Željko Babić nakon čudesne pobjede nad Poljskom.

Jedan od najupečatljivijih povrataka u atletiku zasigurno je onaj naše najbolje i najtrofejnije atletičarke, Blanke Vlašić. Ona je na Svjetskom prvenstvu u Pekingu, kada se nitko nije nadao, osvojila srebrenu medalju. Da bi priča i uspijeh dobili na težini, Blanka se vratila s osvojenom medaljmo nakon raznih bolesti,operacija i dugogodišnjeg odsustva. U međuvremenu, Blanka je pronašla Isusa, bolje rečeno Isus je pronašao nju, a ona ga je pustila u svoj život. Nakon veličanstvenog povratka u atletiku Blanka je nebrojeno puta javno svjedočila o svom obraćenji i novom životu s Isusom do kojega je kako kaže došla preko brata Marina.
''Ono što se danas dogodilo je Božji dar. Ovo ništa nije bilo od mene, nisam mislila da vrijedim za medalju, ali Bog je milostiv i čuje molitve. Hvala svima koji su molili za mene.” izjavila je Blanka Vlašić nakon osvajanja medalje.Blanka je svoj život promijenila i posvetila Njemu, jedinom i istinskom uspjehu u životu i to je zasigurno njezin najveći skok.

Mladi hrvatski nogometaš Mateo Kovačić, prošlo ljeto postao je dio velike nogometne priče. Naime, Mateo je iz redova talijanskog Intera prešao u najtrofejniji europski klub, Real Madrid.
Mateov san kao malog dječak ostvario se, ušao je u svijet velikih nogometaša, ali ni kao velika nogometna zvijezda nije zaboravio na Onoga koji mu je podario ogroman talent. Mateo je tako često izjavljivao kako za svoj uspijeh hvalu može dati jedino Isusu.
“Ja kao i svaka normalna osoba imam svoje rane i slabosti i molitva i vjera mi pomažu da sve to prebrodim. Molitvom prije utakmice dobivam inspiraciju i dodatnu snagu da znam da će sve biti u redu. U tom duhu sam odgajan i tako naučio živjeti. Vjera mi puno znači u životu, a često volim odlaziti u Međugorje,” izjavio je Mateo u jednom intervjuu.

Veliko ovogodišnje iznenađenje u košarkaškom svijetu priredili su Golden State Warriors-i.Naime, oni su kao outsideri osvojili naslov NBA prvaka. Klub je to koji nema zvučna NBA imena, no ono što ih je izdvajalo iz ''mase''  bilo je zajedništvo. Djelovali su kao tim koji je zapravo obitelj. Najkorisniji igrač Lige proglašen je Steph Curry koji je na dodijeli nagrada rekao kako u njemu živi Isus Krist.
“Ja prvo moram zahvaliti svom Gospodinu, Isusu Kristu koji me blagoslovio! Ja sam puno više od samog dresa koji nosim na terenu, u meni živi Isus Krist” izjavio je Curry i dodao da je on samo ponizni sluga Gospodina Isusa.
“Sjećam se kao da je bilo jučer, dan kad sam predao svoj život Isusu Kristu. Pohađao sam četvrti razred kad sam dobio spoznaju o Radosnoj vijesti. Moji roditelji su tada počeli ulijevati vjeru u moje srce i objašnjavali mi značenje moga obećanja Gospodinu”, kazao je Curry i dodao:“Cijelo moje djetinjstvo bilo je obilježeno Gospodinovom prisutnosću”

Najbolji nogometaš svijeta Lionel Messi za kojeg mnogi govore kako je vjerojatno najbolji igrač u povijesti ovog sporta nije propustio pred velikim svjetskim auditorijem reći kako svoj uspijeh duguje Bogu!
“Sve što sam postigao mogu zahvaliti Bogu! Svaki puta kada ulazim na teren ili postignem pogodak prekrižim se i pogledam gore prema Nebu. Sve ovo što činim dar je od Boga, i hvala Mu na tome” izjava je ovog talentiranog Argentinca Messija nakon jedne utakmice.