Sličica iz života Majke Terezije koja vam može promijeniti život! Foto: flickr.com

Sličica iz života Majke Terezije koja vam može promijeniti život!

Autor:  Cro Portal Lip 03, 2016

Majka Terezija najbolje je znala poučiti kako ljubav pretvoriti u akciju, klečeći stav poniznosti i siromaštvo živjeti kao pobjedu Krista i u Kristu. Nije novost da iz njezina života možemo mnogo toga naučiti ako se imalo osvrnemo na djela ljubavi koja je činila, zavirimo u anegdote koje je proživjela. Upravo jednu takvu anegdotu donosimo u nastavku:

"Jednom me je posjetila bogata Indijka želeći nam pomoći. Odgovorila sam joj da je to krasno. Ali gospođa me upozorila: "Vidite, majko, meni se sviđaju lijepi i skupi sariji. Svkog mjeseca priuštim si jedan novi."

Na sebi je doista imala jedan koji vrijedi osam stotina rupija (moj, tek zbog usporedbe, jedva vrijedi osam rupija). U sebi se pomolih Gospi koja mi je rekla što trebam poručiti gospođi.

Rekla sam joj: "Ja bih počela ovako: Idući put kada idete u kupnju, kupite sari vrijedan pet stotina rupija, a preostalih tri stotine darujete za sari potreban siromasima."

Poslušala je moj savjet, ali je kupila sari vrijedan sto rupija, a ja sam joj tada osjetila potrebu sve reći: 'Ne morate kupiti odjeću jeftiniju od sto rupija." Kasnije mi se povjerila kako je to potpuno izmijenilo njezin život. Shvatila je što znači dijeliti te priznala da je na kraju sama više primila nego li dala."