Nikola Tesla EV Rally Croatia 2018 od 3. do 10. lipnja

Nikola Tesla EV Rally Croatia 2018 od 3. do 10. lipnja

Autor:  Svi 31, 2018

Najljepši i najtiši reli na svijetu obilježava svoje peto izdanje te se ove godine odvija pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske, Kolinde Grabar-Kitarović, ministarstava zaštite okoliša i energetike te mora, prometa i infrastrukture i gradonačelnika Grada Zagreba, Milana Bandića. Reli tradicionalno počinje u Istri i odvija se od 3. do 10. lipnja, uz sudjelovanje ukupno 60 timova koji će tijekom osam dana vožnje proći rutom dugom 1550 kilometara te završiti 10. lipnja u Zagrebu. Ruta, službenog naziva “Zelena električna magistrala” s punionicama omogućuje doživljaj najljepših predjela Republike Hrvatske i uključuje posjet pet otoka i šest nacionalnih parkova, uz mnoštvo atrakcija.

Luksuzna turistička e-tura koja objedinjuje e-mobilnost, ekologiju i turizam, omogućuje sudionicima iz Njemačke, Austrije, Slovenije, Finske, Belgije, Norveške, pokazati ono najbolje od hrvatske kulturne baštine i prirodnih ljepota uz kušanje visokokvalitetnih vina i gastronomskih delicija te odsjedanje u luksuznim hotelima.
 
Svake godine ovaj inovativan i jedinstven turistički projekt pomiče granice i na najbolji način promovira Republiku Hrvatsku u Europi i svijetu obarajući rekorde i postavljajući nove standarde. Prošle godine je okupljen najveći broj Tesla vozila na trajektu te najveći broj vozila koja su se odjednom punila na jednom mjestu. Dnevno je trošeno između 4 i 5 MW struje, a vozila su punjena na HEP-ovim trafostanicama što je oduševilo sve natjecatelje.
 
Na ruti svakako neće nedostajati uzbuđenja, pa se tako ove godine očekuju tri utrke na dva aerodroma i treća u samom centru grada Zagreba. Na svakoj zaustavnoj točki, za vrijeme odmora za sljedeću dionicu, sudionici će uživati u gastronomskim delicijama i vrhunskom vinu, izvjestilo je Ministarstvo turizma.