Predstavljen novi koncept Torterie Macaron: Novi interijer i omiljene slastice u novom ruhu

Predstavljen novi koncept Torterie Macaron: Novi interijer i omiljene slastice u novom ruhu

Autor:  Svi 21, 2018

Inspiracija za uređenje bila je tradicionalna francuska slastičarna tzv. pâtisserie koja spaja klasične elemente sa pastelnim bojama interijera. U ovom je prostoru prvi puta predstavljen  novi vizualni rebranding slastičarni Torterie Macaron.

Ručno rađeni macaronsi, kremaste torte, vrhunska čokolada i premium sladoled... slastice Torterie Macaron već su naveliko osvojile sladokusce svih uzrasta. Sada su otišli i korak dalje, tako da su omiljene slastice predstavljene u novom konceptu koji je otvoren u modernom urbanom naselju na Vrbanima, na velikoj terasi Point Shopping centra.

 – Kao vintage element zadržali smo parket slagan u riblju kost, mramorne stolove te štukature po zidovima sa rustikalnim ogledalima, dok smo tradicionalne materijale poput drva zamijenili modernim crnim metalom. Izabrali smo tamnije boje zidova i stropova kako bi neodoljive šarene slastice došle što više do izražaja. Jedino je ružičasti zid sa pripadajućom klupom nastao kao odgovor na sam prostor. Tamni i uvučeni dio tako je dodatno naglašen, čime smo manu pretvorili u vrlinu, a gosti su dobili intiman prostor za uživanje u francuskim slasticama – priča Boška Bahtijarević iz studija Arhitektri koja je uredila i ostale prostore Torterie Macaron slastičarni. Novim prostorom, nametnuo se i novi stilski izričaj na oduševljenje svih gostiju!

- Namještaj je većinom rađen po mjeri, radili smo sve metalne police, šank, stolove te obje sofe prema našim nacrtima. Poseban detalj ovog interijera je i sama rasvjeta u obliku kotača zlatne boje koja dominira ulaznim središnjim dijelom - dodatno naglašava arhitektica.

 Nove Torterie Macaron donijele su živost na drugi kat shopping centra, a velika terasa puna zelenila dominira prostorom. Jedan zid je samo zelen, dok je na drugome "izraslo" razno drugo bilje i stvorilo jednu lijepu kulisu samoj terasi. Uz dvije posebnije fotelje koje se nalaze samo uz taj zid, stvorili smo još jedan kutak za goste – vrijedan objava na Instagramu svih trendsetera i onih koji se tako osjećaju.

Radosnu vijest s oduševljenjem su dočekale mame i klinci koji sada napokon u svojem kvartu imaju lijepo mjesto za uživanje u slasticama. Torterie Macaron je u svega nekoliko godina stvorio prepoznatljiv brend slastičarni koje garantiraju kvalitetu slastica i užitak za svako nepce. Njihov sladoled slovi kao jedan od najboljih, a nedavno su se proširili i otvorili prvu slastičarnu van Zagrebu - u Zadru.