U Gospiću održana 50. jubilarna promocija ronjenja 'Pogled u plavo' Marjan Radović

U Gospiću održana 50. jubilarna promocija ronjenja 'Pogled u plavo'

Autor:  Lip 12, 2018

Projekt 'Pogled u plavo' koji ima za cilj promociju Hrvatske kao ronilačke i turističke destinacije, ponude u ronjenju i ljepote hrvatskog podmorja postaje atraktivna manifestacija i za kontinentalni dio Hrvatske, pa se tako, tijekom dva dana proteklog vikenda, u ronjenju okušalo više od 250 Gospićana. Bio je to 50. jubilarni nastup ekipe projekta koji se odvija pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma. U organizaciji grada i Turističke zajednice grada Gospića, a u suradnji s agencijom Promocija ronjenja na Trgu Stjepana Radića u Gospiću bio je montiran 10 metarski bazen u kojem je bila postavljena i podvodna izložba fotografija poznatog hrvatskog podvodnog fotografa Marjana Radovića.

Svi zainteresirani posjetitelji imali su jedinstvenu priliku roniti u potpuno kontroliranim uvjetima, pod punom ronilačkom opremom i u pratnji instruktora ronjenja te razgledavati ljepote hrvatskog podmorja koje prikazuje podvodna izložba fotografija.
 
Sudionike i posjetitelje projekta Pogled u plavo pozdravila je i pročelnica gradskog upravnog odjela za upravu i samoupravu, Ivana Kaleb Asić.
 
U sklopu projekta i u organizaciji TZ grada Gospića održana je i ekološka akcija čišćenja dijela rijeke Novčice.
 
– Rijeka Novčica je doista biser Gospića, a danas se nalazimo u ekološkoj akciji čišćenja rijeke kako bi omogućili našoj djeci svakodnevno kupanje u čistoj rijeci. Cilj ovakvih akcija je očuvanje naše prirode i okoliša, a za dobrobit svih Gospićana – istaknula je Maja Strilić, direktorica Turističke zajednice grada Gospića.

U ekološkoj akciji čišćenja rijeke Novčice sudjelovali su ronioci Nemo-Adria Rescue tima, koji su ujedno i članovi volonteri Specijalističke ronilačke postrojbe za spašavanje iz vode pri Uredu za upravljanje u hitnim situacijama Grada Zagreba, članovi HGSS stanice Gospić, te Specijalistički ronilački tim DVD Jastrebarsko, "Jastrebovi".