U Rijeci okončane kvalifikacije Erste Plave lige 2018

U Rijeci okončane kvalifikacije Erste Plave lige 2018

Autor:  Lip 13, 2018

Kraj školske godine i velika vrućina nisu spriječili brojne učenice i učenike osnovnih škola Primorsko-goranske županije da još jednom na Kantridi upriliče pravi atletski spektakl.

Na posljednjem kvalifikacijskom natjecanju ovogodišnje Erste Plave lige trčalo je, skakalo i bacalo 728 osmoškolaca iz Rijeke, Matulja, Čavala, Kastva, Kostrene, Delnica, Jelenja, Fužina..., ali i gostiju iz Varaždina i Svetog Martina na Muri.

Po dvoje najboljih u svakoj disciplini i kategoriji plasiralo se na finale Erste Plave lige 2018, koje će biti održano u Zagrebu 4. rujna, na Hanžekovićevom memorijalu.

Najboljom školom proglašena je OŠ Čavle.

Ovo natjecanje je, inače, trebalo biti održano 17. svibnja, ali je odgođeno zbog obilne kiše i poplava u gradu.

- Da kvalifikacije tada nisu morale biti otkazane sigurno bismo oborili rekord Lige, bilo je prijavljeno oko 1200 učenika - ponovili su više puta organizatori iz AK Kvarner.

Novu prigodu za obaranje rekorda Riječani će imati dogodine, a do tada će rekord ostati u Osijeku, gdje se prošle godine natjecalo 1035 osmoškolaca iz cijele Slavonije.

Erste Plava liga jedinstvena je dječja atletska liga učenica i učenika od 3. do 6. razreda hrvatskih osnovnih škola, koju već šestu godinu zaredom organizira atletski klub Pro Sport.

Ove godine se u Makarskoj, Zagrebu, Zadru, Osijeku, Puli i Rijeci natjecalo 3292 osmoškolaca, a u šest sezona Erste Plave lige u osam najvećih hrvatskih gradova nastupilo je ukupno 22.571 učenica i učenika. Mnogi od njih su i nakon toga ostali u sportu.

Značajan je to doprinos kampanji 60minutaKRENI kojom se želi ukazati na nužnost svakodnevnog jednosatnog bavljenja školske djece sportom i rekreacijom.