Što je hrvatskoj politici bilo na pameti kad je pokušala privesti Thompsona zbog pjesme stare 25 godina?

Što je hrvatskoj politici bilo na pameti kad je pokušala privesti Thompsona zbog pjesme stare 25 godina?

Autor:  Kol 06, 2016

Zar je hrvatska oficijelna politika tako nisko pala da je odlučila privesti pjevača, veterana Domovinskog rata, koji u svako doba može napuniti stadion sa 100.000 obožavatelja i koji je u posljednjih 20 godina postao jedini pravi simbol domoljubne i državotvorne Hrvatske? I sve to zbog jedne pjesme?

Skandalozan događaj na sinoćnjem koncertu u čast Dana pobjede i domovinske zahvalnosti u Kninu kada su policajci pokušali uhititi najpopularnijeg hrvatskog pjevača Marka Perkovića Thompsona na putu prema backstageu, nakon što je završio s pjevanjem, pokazao je svu nenormalnost trenutka u kojem se Hrvatska nalazi. Samo zahvaljujući brojnim poštovateljima, koji su ustali u Thompsonovu zaštitu, popularni pjevač sinoć nije priveden. Pjesma zbog koje je trebao biti priveden je legendarna Bojna Čavoglave. Na kraju je dobio prekršajnu prijavu zbog stihova te pjesme koje pjeva već 25 godina!  

Što je bilo na pameti šefovima kninske policije kad su sinoć odlučili uhititi najpopularnijeg hrvatskog pjevača ostaje nejasno. Stoji li iza svega MUP i visoka politika koja popušta pritiscima srbijanske diplomacije koja već tjednima ratuje protiv Hrvatske prosvjednim notama u kojima kleveće i Thompsona i njegove poštovatelje? Teško je povjerovati da bi lokalni policajci u Kninu krenuli privesti Thompsona bez zapovijedi zagrebačke centrale!

Zar je hrvatska oficijelna politika tako nisko pala da se odlučila uhititi pjevača, veterana Domovinskog rata, koji u svako doba može napuniti stadion sa 100.000 obožavatelja i koji je u posljednjih 20 godina postao jedini pravi simbol domoljubne i državotvorne Hrvatske? Inače, poznato je kako na Thompsonovim koncertima nikad nije bilo incidenata na što je pjevač uvijek bio ponosan. 

Zar je moguće da je pjesma "Bojna Čavoglave" nakon 25 godina postala nepoželjna pjesma, pjesma koja se već više od dva desetljeća sasvim legalno prodaje u hrvatskim trgovinama? Zar je moguće da danas nekima smetaju stihovi te pjesme, ali im nisu smetali 1991. kad je Hrvatska grcala pod kišom srpskih granata?

I na kraju, je li policija svjesna da je pokušajem privođenja Thompsona u Kninu, koji se nalazio među desecima tisuća svojih fanova, tek tada mogla napraviti glupost i izazvati pravi incident? Ima li razboritosti u ovoj zemlji?

I da citiramo samog Thompsona koji je na svom Facebook profilu oko cijelog incidenta postavio nekoliko pitanja:

Je li policija svjesna što radi?

Je li i ovo u svrhu izborne kampanje i u čijem interesu?

I konačno, je li policija imala namjeru svjesno izazvati kaos?