Krstičević: Ministar sam dok me Sabor ne razriješi Foto: MORH

Krstičević: Ministar sam dok me Sabor ne razriješi

Autor:  D.T. Srp 19, 2017

Potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević nije u srijedu jasno odgovorio na pitanje je li dao ostavku, odnosno je li i dalje ministar, kazavši da je ministar dok ga Hrvatski sabor ne razriješi te da će javnost o svemu biti upoznata.
- Ja sam ministar obrane dok me Hrvatski sabor ne razriješi - rekao je Krističević novinarima koji su ga nakon sastanka s talijanskom kolegicom Robertom Pinotti u MORH-u pitali je li i dalje ministar.
Krstičević na tu temu više nije htio govoriti kazavši još samo:
- Mislim da je sve jasno.
Na novinarsko pitanje je li razgovarao s premijerom Andrejem Plenkovićem te ostaje li kod svoje ostavke, odgovorio je:
- Premijer i ja razgovaramo, i kroz razgovore između mene i premijera hrvatska javnost će na vrijeme biti upoznata.

Inače, Krstičević i talijanska  ministrica obrane Pinotti potvrdili su izvrsne odnose dviju zemalja, kao i vrlo dobru bilateralnu obrambenu suradnju. Krstičević je istaknuo važnost suradnje s Italijom kao susjednom i savezničkom državom, te je upoznao ministricu Pinotti s aktualnim projektima iz područja obrane.

Također, ministar Krstičević naglasio je kako je Italija važan partner Hrvatskoj u području pomorske sigurnosti te je izrazio potporu nastavku dosadašnje uspješne suradnje u tom području.
Talijanska ministrica Roberta Pinotti izrazila je zadovoljstvo posjetom i dosadašnjom uspješnom suradnjom Italije i Hrvatske.
- Imamo izvrsnu suradnju dviju mornarica i dijelimo zajedničku odgovornost za pomorsku sigurnost. Također, dijelimo i zajedničke stavove o sigurnosnoj situaciji u svijetu, i trudit ćemo se zajednički pridonositi stabilnosti i miru u svijetu – kazala je ministrica Pinotti.