Hrvati u Buenos Airesu molili za što bržu kanonizaciju bl. kardinala Alojzija Stepinca Foto: www.flickr.com

Hrvati u Buenos Airesu molili za što bržu kanonizaciju bl. kardinala Alojzija Stepinca

Autor:  Cro Portal/IKA Srp 11, 2016

U Hrvatskom katoličkom središtu Sv. Nikola Tavelić u Buenos Airesu u nedjelju 10. srpnja održala se posebna misa za što skoriju kanonizacija blaženog kardinala Alojzija Stepinca, javlja IKA.

Euharistijsko slavlje predvodio je fra Josip Peranić, voditelj središta, te delegat za Argentinu Franjevačke provincije sv. Jeronima u Istri i Dalmaciji. U propovijedi je rečeno da je Isus prispodobama ukazivao na obične, svakidašnje događaje, čime je pokazivao mnogo smisla za svakidašnjicu.

Velik dio svete mise bio je posvećen upravo bl. Alojziju Stepincu. Svećenik je pojasnio kako je za blaženog Alojzija Isus prvi u redu stvaranja, on je početak u redu otkupljenja. Zbog njega i za njega smo stvoreni, po njemu smo spašeni, u njemu smo već sada dionici njegovog uskrsnuća. Upravo to je vodilo našega kardinala kako bi u onim najtežim trenucima svoje povijesti ostao jak, i ne popustio pred zlom, te uvijek ostao vjeran onome što je stavio u biskupski grb "U tebe se Gospodine uzdam". U propovijedi se o. Peranić dotaknuo brojnih primjera iz Stepinčeva života te je na kraju istaknuo:

"Molimo Gospodina da, kad dođe vrijeme, naš blaženik postane svetac kako bi molio za svoj narod onom istom ljubavlju kojom ga je vodio u najtežim vremenima", zaključio je o. Peranić.