Ima li ovom ludilu kraja?! Foto: twitter/screenshoot

Ima li ovom ludilu kraja?!

Autor:  CroPortal I.K. Srp 15, 2016

Ovom ludilu mora se stati na kraj. Ubilačke akcije po europskim gradovima u protekle dvije godine poprimili su razmjere epidemije i čini se kao da će svaki novi dan donijeti neko novo krvoproliće. Mete se ne biraju, gradovi se ne biraju, ni države se ne biraju. Ima li ovom terorističkom ludilu kraja?

Novi teroristički napad u Francuskoj i to u poznatoj turističkoj Nici! Tijekom vatrometa za vrijeme proslave Dana pada Bastilje u četvrtak navečer sumanuti luđak, vozač kamiona gazio je puna dva kilometra ljude u prepunoj ulici Promenade des Anglais. Prema posljednjim izvještajima poginulo je 84 ljudi, a više od njih stotinu je ranjeno. Tragedija se dogodila u blizini poznatog hotela Negresco. Poslali smo upit u hrvatsko Ministarstvo unutarnjih poslova ima li među stradalima i hrvatskih državljana. Odgovor se čeka jer su u tijeku provjere. 

Reporter Guardiana izvjestio je s mjesta događaja kako je to bio "potpuni kaos". "Ljudi su vrištali dok su bježali iz tog područja".

Vozač kamiona je mrtav, ubila ga je policija, a Le Figaro piše da je u kamionu pronađeno oružje i granate. Vozač kamiona bio je arapskog porijekla, a policija pokušava istražiti je li vozač djelovao sam ili je akcija isplanirana i kordinirana. Francuski predsjednik Francois Hollande izjavio je kako je događaj nesumnjivo teroristički čin. 

U međuvremenu se o teškoj tragediji očitovalo i Vijeće sigurnosti OUN-a koje je najoštrije osudilo napad u Nici.

"Terorizam je u svim svojim oblicima jedna od najozbiljnijih prijetnji međunarodnom miru i sigurnosti", poručili su u OUN-u te izrazili sućut obiteljima stradalih i francuskoj vladi.

Ovom ludilu mora se stati na kraj. Ubilačke akcije po europskim gradovima u protekle dvije godine poprimili su razmjere epidemije i čini se kao da će svaki novi dan donijeti neko novo krvoproliće. Mete se ne biraju, gradovi se ne biraju, ni države se ne biraju... Ima li ovom terorističkom ludilu kraja?

>>EU upozorava na 5000 ISIL-ovih boraca koji se vraćaju svojim domovima u Europi