Thompson spektakularnim koncertom uveličao Dan branitelja Grada Garešnice

Thompson spektakularnim koncertom uveličao Dan branitelja Grada Garešnice

Autor:  Srp 01, 2019

U subotu 29. lipnja 2019. godine je spektakularnim koncertom Marka Perkovića Thompsona u Garešnici svečano obilježen Dan branitelja Grada Garešnice. Svečanost je počela polaganjem vijenaca na spomen-obilježju poginulim hrvatskim braniteljima kod zgrade gradske uprave, a potom je uslijedio mimohod branitelja do župne crkve.

Veliki koncert Marka Perkovića Thompsona započeo je oko 21 sat, a ulaz na njega je bio besplatan. Organizator proslave Dana branitelja i ove je godine je bila Koordinacija Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Garešnica. Thompson je koncert započeo uvodnim introm "Sokolov krik", zatim su uslijedile ostale pjesme "Dan dolazi", "Ratnici svijetla", legendarna "Bojna Čavoglave", svehrvatska "Lijepa li si", "Geni kameni", one s posljednjeg albuma "Ora et labora": "Samo je ljubav tajna dvaju svjetova", "Bosna", "Nema predaje" ali i one starije koje je Thompson posebno najavio poput "Pukni puško", "Ljutu travu na ljutu ranu", "Ivane Pavle II.". Bio je to spektakl za pamćenje, preko 15 000 ljudi oduševljeno je uglas pjevalo svaku Thompsonovu pjesmu.

Thompson je najavio i ponovni dolazak u Garešnicu s novim albumom na kojem još intenzivno radi i s novom velikom turnejom koja neće zaobići niti manje gradove. Hvala Garešnica! Vidimo se i na idućim koncertima u Baškoj Vodi 6. srpnja, u Trilju 20. srpnja, u Čari na otoku Korčuli 25. srpnja i naravno 5. kolovoza kada slavimo Oluju za Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja.